Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus

A A A

Sfaturi de călătorie

 SFATURI DE CĂLĂTORIE ÎN REPUBLICA BELARUS (06.07.2020)

 Frontierele Republicii Belarus rămân a fi deschise pentru traversare de către cetățenii străini fără restricții atât pe cale aeriană, feroviară cât și terestră.

Ministerul sănătății al Republicii Belarus a publicat lista țărilor cetățenii cărora sunt eliberați de obligația de a respecta regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, la intrare pe teritoriul belarus, de menționat că Republica Moldova se regăsește în lista dată (detalii).

Ministerul sănătății al Republicii Belarus, în continuare, vine cu recomandări privind respectarea măsurilor de protecție individuală, igienizarea, dezinfectarea, păstrarea distanței sociale, evitarea călătoriilor cu transportul public, etc. (detalii)

Totodată, începînd cu 1 iulie a.c. au fost ridicate toate restricțiile introduse de autoritățile Republicii Belarus, ce țin de organizarea tranzitului transportului auto de mărfuri, în scopul reducerii riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 (detalii).


În atenția conducătorilor auto!

În Republica Belarus o parte din drumuri sunt cu plată.

Pentru detalii accesați link-ul: beltoll.by


 COVID-19 – SFATURI DE CĂLĂTORIE ÎN REPUBLICA BELARUS

În Republica Belarus nu a fost declarată stare de urgență în contextul pandemiei de COVID-19.

În acest fel, frontierele Republicii Belarus rămân a fi deschise pentru traversare de către cetățenii străini fără restricții atât pe cale aeriană, feroviară cât și terestră. Persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Belarus nu sunt supuse măsurilor de autoizolare.

Totodată, în scopul reducerii riscului de răspândire a infecției cu COVID-19, autoritățile Republicii Belarus au introdus unele măsuri ce țin de organizarea tranzitului transportului auto de mărfuri. Astfel, șoferii de transport marfă în tranzit, sunt obligați să părăsească teritoriul Republicii Belarus timp de o zi, cu excepția cazului în care este imposibil tehnic de respectat perioada respectivă, precum și în cazul descărcării sau transbordării mărfurilor, conform contractului și documentelor de transport.

Conducătorii de autovehicule sunt obligați să se deplaseze doar pe drumurile cu statut republican cu oprirea sau staționarea numai în locurile autorizate (pentru detalii).

Sunt supuse măsurilor de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile persoanele care călătoresc în Republica Belarus, pe sensul de intrare și:

  • prezintă simptome directe de infectare cu COVID-19;

  • care au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19.

În situația actuală privind pandemia de COVI-19, Ministerul Sănătății al Republicii Belarus a venit cu recomandări pentru populație ce vizează: evitarea părăsirii locuinței fără necesități stringente; păstrarea distanței sociale de 1,5-2 m.; evitarea călătoriilor cu transportul public, etc. (detalii)