Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus

A A A

MĂRȚIȘOR 2022-2023

Publicat:Mon, 06/03/2023 - 17:23

La 3 martie, Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus, în comun cu comunitatea moldovenilor, a organizat un eveniment cultural-artistic, dedicat sosirii Primăverii și Zilei internaționale a Femeii 8 Martie. Oaspeți ai seratei au fost colegii diplomați ai Ambasadei României la Minsk și reprezentanții unor organizații obștești belaruse.

Cu un mesaj de felicitare către participanți cu ocazia Mărțișorului și Zilei 8Martie s-a adresat Însărcinatul cu Afaceri a.i. Nicolae Mîinea, care a subliniat că Mărțișorul este mai mult decât o Legendă, devenind un simbol al Primăverii, al renașterii, al reînvierii la viață. Primăvara ne oferă noi sentimente și noi speranțe, speranțe spre bine, speranțe pentru pace.

Frumoasele tradiții și obiceiuri moldovenești și-au găsit oglindire în cântecele și dansurile populare oferite publicului cu mult drag și din inimă de către reprezentanții comunității moldovenești, în particular grupurile vocale „Plai” și „Zorile”, grupul coreografic de copii „Lume” ș.a.

La finele concertului, Însărcinatul cu Afaceri a.i. N.Mîinea a exprimat sincere mulțumiri tuturor care au contribuit la desfășurarea evenimentului în cauză, care a fost apreciat cu multă căldură de către publicul prezent.