Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus

A A A

Din 21 decembrie 2020, Republica Belarus își închide frontierele terestre, pentru a preveni răspândirea infecției cauzate de coronavirusul COVID-19.

Publicat:Fri, 11/12/2020 - 15:15

Astfel, deplasarea cetățenilor Republicii Belarus și a străinilor care au permis de ședere permanentă sau temporară în Belarus prin puncte de control funcționale la sol este suspendată, cu excepția anumitor cazuri. Această regulă nu se aplică pentru punctele de control Avia.

Hotărîrea Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus (https://pravo.by/document/?guid=12551&p0=C22000705&p1=1&p5=0) prevede lista persoanelor care nu sunt supuse restricțiilor respective (diplomați, membri ai delegațiilor oficiale, șoferi internaționali, străini care intră pentru muncă, asistență medicală, cetățenii Republicii Belarus care călătoresc în străinătate la notificarea decesului sau a bolii unei rude în străinătate, precum și pentru muncă, într-o călătorie de afaceri, educație, cetățenii ruși care călătoresc în tranzit prin Republica Belarus către Federația Rusă, chiar și prin punctele de control la sol). În cazuri excepționale, pot fi luate decizii private pentru a permite persoanelor să treacă frontiera.

Cei care planifică o călătorie în Belarus trebuie să aibă cu ei rezultatele testului negativ la COVID-19, efectuat cu cel puțin trei zile înainte de datat trecerii frontierei.

Tranzitul este posibil numai la sosire prin punctele de control aeriene și în cazul confirmării documentare a călătoriei de tranzit prin Belarus în termen de 24 de ore. Nu este necesar nici un document medical, nici auto-izolare de străini.

Dacă tranzitul depășește 24 de ore, trecerea frontierei este posibilă numai cu un document medical.