Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus

A A A

Linia telefonică de urgență:
+375 44 5122937
Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţile Ambasadei

30/08/2022 | Noutăți

27 августа 2022, Посольство Республики Молдова в Республике Беларусь и Молдавская диаспора в Республике Беларусь отметила День Независимости Республики Молдова!!!

Данное мероприятие было проведено в Музейном комплексе «Дукорский Маёнтак». В рамках мероприятия была организована концертная программа с участием молдавской диаспорой и выставка картин и фотографий под названием «Моя родина - Молдова».

La 27 august 2022, Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus și diaspora moldovenească în Republica Belarus au sărbătorit Ziua Independenței...Read more

19/08/2022 | Noutăți

ANUNȚ!

Dragi prieteni!

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus și Asociația Obștească „Societatea Moldovenilor” vă invită la 27 august 2022, 13:00, la Complexul muzeal Dukora pentru a marca Ziua independenței a Republicii Moldova.

Programul evenimentului include expoziție de fotografii și tablouri sub genericul ″Patria mea – Moldova″ și concert cu evoluarea membrilor...Read more

11/08/2022 | Noutăți

La 8 august 2022, în Muzeul Literar de Stat Ianki Kupala a avut loc inaugurarea expoziției artistului plastic Veaceslav Ignatenco.

Expoziția cuprinde peisaje ale Republicii Moldova și Republicii Belarus, cu peisaje pitorești și păduri, case bătrânești, mănăstiri, cu râuri și câmpii.

Expoziția va putea fi vizitată până la data de 3 septembrie curent, la Muzeul Literar de Stat Ianki Kupala din or. Minsk, Republica Belarus.Read more

03/08/2022 | Noutăți

Anunț

Уважаемые друзья,

Приглашаем Вас 8 августа 2022 года в 17:00 в Государственный литературный музей Янки Купалы на открытие персональной выставки заслуженного деятеля искусств Молдовы, Вячеслав Игнатенко.

На выставке будут представлены пейзажи Молдавии и окрестностей белорусского художника.

Вячеслав является членом Союза художников Молдовы, международной ассоциации...Read more

20/07/2022 | Noutăți

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus vă invită la ediția a VIII a Forumului Moldova Business Week 2022, care va avea loc în perioada 15-16 septembrie 2022 la Chișinău

Evenimentul cu genericul ″Moldova – destinație de relocare și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională″ are scopul de a reuni factori decizionali, experți din țară și de peste hotare, pentru a identifica cele mai bune oportunități și soluții pentru repoziționarea Republicii Moldova la nivel internațional.

Moldova Business Week 2022 se va desfășura pe parcursul a 2 zile și va...Read more

14/07/2022 | Noutăți

Întrevederea colaboratorilor Ambasadei cu dna Evelina Schulz, Însărcinat cu afaceri a.i. a Delegației Uniunii Europene în Republica Belarus

La 12 iulie 2022, în incinta Ambasadei, a avut loc întrevederea colaboratorilor Ambasadei cu dna Evelina Schulz, Însărcinat cu afaceri a.i. a Delegației Uniunii Europene în Republica Belarus, care a venit cu un mesaj de felicitare adresat cetățenilor și autorităților din Republica Moldova cu ocazia obținerii de către Republica Moldova a statutului de candidat la aderarea la UERead more

27/06/2022 | Noutăți

La 24 iunie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus, în colaborare cu Asociația Obștească „Societatea Moldovenilor” din Republica Belarus, a celebrat Ziua Universală a Iei.

Evenimentul a avut loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Belarus, cu genericul "Eu port Ie cu mândrie, în diasporă".

A fost organizată expoziția de picturi și fotografii dedicate acestui eveniment, defilare în costume tradiționale.

Membrii diasporei cu mândrie poartă costumele tradiționale la toate evenimentele organizate pe teritoriul Republicii Belarus.Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

29/09/22 | Comunicate de presa

29 septembrie 2022, Chișinău – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit consultările politice interministeriale moldo-române conduse de secretarul de stat Veaceslav Dobîndă și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României Iulian Fota.

29/09/22 | Comunicate de presa

 29 septembrie 2022, Chișinău - Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber, care și-a început recent misiunea diplomatică în Republica Moldova.

28/09/22 | Comunicate de presa

28 septembrie 2022, Chișinău - Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional. 

27/09/22 | Comunicate de presa

27 septembrie 2022, Chișinău - Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu reprezentanții Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență de la București.